Az index.hu tudósít egy jelentésről, amely a KLIK vezetését bírálja

Az index.hu a hozzá eljutott jelentés alapján tudósít annak a vizsgálatnak az eredményéről, amelyet Szabó Balázs, a Magyar Közút ZRt. korábbi informatikai igazgatója, miniszteri biztos végzett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban (KLIK).

Az index.hu szerint Szabó élesen és kertelés nélkül fogalmazta meg megállapításait. Elsősorban a gazdálkodás, a szervezet, a kommunikáció és az informatikai beruházások kérdéseit vizsgálta a miniszteri biztos három hónapos munkája során. Számos hiányosságot tárt fel, és ezekért mindenek előtt Marekné Pintér Arankát, a KLIK elnökét tette felelőssé. A jelentésből tudható az is, hogy a KLIK 2014. évi költségvetésében akár egy 50 milliárd Ft-os hiány kialakulásának lehetősége is benne van. A portál február 25-én tudósított róla, hogy nem is egy, hanem három jelentést is készített a miniszteri biztos. A tárca a jelentések szövegeit nem hajlandó nyilvánosságra hozni.

Szabó Balázs január 29-én arról nyilatkozott, hogy javaslatait az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) beépíti a KLIK működésébe, konkrétumokat azonban sem tőle, sem a KLIK-től, sem az EMMI-től nem lehetett megtudni március közepéig sem.