Hogyan működik?

 

A Humán Platform Watchdog webes adatbázisa a figyelt humán ágazatok legfontosabb eseményeinek leírását tartalmazza. A weboldal kezdőképernyőjén az összes tárgyalt esemény fordított időrendbe rendezett listáját találjuk. Egy esemény címére kattintva kapjuk meg annak leírását.

Az események jellemzően egy-egy szakterülethez tartoznak. Az adatbázis jelenleg a kulturális ágazatból az előadóművészet, irodalom, képzőművészet, közgyűjtemények és film területek, valamint az oktatási ágazat felsőoktatás, felnőttképzés, közoktatás és szakképzés területeinek eseményeit tartalmazza. A szakterületek listája a weboldal bal oldalán, a fejléc alatt található. A területek nevére kattintva megkapjuk a hozzá tartozó események listáját.

A bal oldalsávon lejjebb található egy naptár. A havi bontásban megadott időpontokra kattintva a jelzett hónaphoz tartozó események listáját kapjuk meg.

Az események címkékkel vannak ellátva. Az eddigiekhez hasonlóan a címkék neveire kattintva lehetőség van az adott címkével ellátott események listázására is. A címkék halmaza, felhője az oldalak alján található, de az események leírásának végén található címkékre kattintva is navigálhatunk.

Szabad szavas kereséssel is szűrhetjük a látni kívánt eseményeket. A bal oldalsáv tetején található a kereső, amely a beírt szavak mindegyikét tartalmazó esemény leírásokat adja eredményül.

1 comment

Comments are closed.