Tüntetést és fórumot szervez a HaHa, a Corvinus betiltja

Tüntetést és fórumot szervez a Corvinusra a 2006-os megjelenése majd eltűnése után először jelentkező Hallgatói Hálózat (HaHa). Az egyetem először tudomásul vette, később az esemény “politikai természetére” hivatkozva betiltotta a rendezvényt. A HaHa közleményében érthetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte Mészáros Tamás rektor döntését, hiszen a rektor maga buzdított ellenállásra korábban, mikor nyilvánosságra kerültek a Corvinus feldarabolására vonatkozó tervek, az ügyben érdekközösséget feltételeznek az egyetem vezetése és a hallgatók érdeke között, valamint mivel nem politikai tiltakozást, hanem egy olyan eseményt szerveznek, ahol lefektetik a későbbi ellenállás alapjait. A Corvinus HÖK is óvja a pártpolitikától a hallgatókat.

Az esemény végül a Fővám téren kezdődött, ahol diákok és HaHa aktivisták mondtak rövid beszédeket, majd az 60-70 tüntető a Kossuth Klubba vonult, ahol Radó Péter, Tamás Gáspár Miklós és Gagyi Ágnes beszéltek, majd fórum keretében beszélgettek a megjelentek.

Az előadások és a beszélgetés fő témái a következők voltak: tiltakozás a tervezett felsőoktatási törvény ellen, forráskivonás a felsőoktatásból és a közszolgáltatásokból, az önszerveződés lehetőségei és korlátai, mi is az a minőségi felsőoktatás, a kormányzati intézkedések önkényessége és előkészítetlensége, Magyarország hosszú távú pályája.

Az Index tudosítása a tüntetésről és a fórumról:

A Népszabadság Online tudósítása: